Maak je kantoor gezellig met deze vier tips

Kantoor gezellig maken tips

Een kantoor met kale muren en zielloze bureaus kan tegenwoordig echt niet meer. Tenminste, niet als je de creativiteit en productiviteit van jezelf en je medewerkers wilt verhogen.

Want dat doet een gezellig kantoor voor je. Het gebruik van verschillende kleuren, eyecatchers, gadgets en een persoonlijke touch geven je kantoor al een heuse upgrade. Dit is belangrijk voor iedereen met een kantoor.

De 4 belangrijkste tips zochten we voor je uit. Ze zijn efficiënt en zo simpel dat je meteen kunt beginnen. Ben je klaar voor een gezellig en inspirerend kantoor?

Start dan met deze 4 simpele kantoor tips. 

1. Een persoonlijke touch

Bij binnenkomst wil je dat iemand zich welkom voelt. Het is leuk om dit op een speelse manier aan te pakken. Wat dacht je van een fotomuur van jullie laatste teamuitje? Of een reeks headshots van alle medewerkers met een persoonlijke tekst?

Of op een groot scorebord laten zien wie de meeste pizza’s at tijdens de maandelijkse pizza-hacketon. Het zijn allemaal voorbeelden van geweldige manieren om het ‘ijs te breken’ met iedereen die binnenkomt. En het staat ook gewoon gaaf op kantoor. 

Door dit te doen zijn je medewerkers je visitekaartje. Het zegt dat je trots bent op je medewerkers en dat mag gezien worden. Je geeft je bedrijf een gezicht, een identiteit. Zo nodig je iemand uit feeling te krijgen met je bedrijf en je bedrijfscultuur. Een gast weet direct met wie hij te maken heeft en dat maakt het contact prettiger.

Wat je laat zien is een reflectie van je bedrijf. Dus, stel jezelf de vraag; wat wil ik uitstralen naar mijn relaties en medewerkers? Zo kies je een geschikte persoonlijke touch voor je kantoor. 

Persoonlijke touch

2. Kleur geeft inspiratie en rust

Ben je ooit geïnspireerd door de kleur grijs? Wij ook niet. Kleur prikkelt je creativiteit en daarmee je productiviteit. Met een paar kleine kleuraanpassingen geef je je kantoor al een creatieve boost. Mits je niet alle kleuren van de regenboog gebruikt, zorg je met enkele kleuraanpassingen voor meer rust en werkcomfort. Hoe je begint lees je hieronder.

Om een rommelige uitstraling te voorkomen stel je eerst een kleurenschema op. De kleuren moeten met elkaar in balans zijn. Ga na welke kleuren passen bij je bedrijf en je wilt laten terugkomen.

Ik hoor je denken: welke kleur heeft nu welk effect? Hier een handig rijtje.

Blauw –  prikkelt je focus
Oranje – prikkelt je creativiteit
Groen – geeft rust
Bruin – geeft een warm gevoel
Geel – geeft energie

Ook wil je verder kijken dan alleen de muren. De entree, bureau’s en bijvoorbeeld de koffiehoek verdienen ook wat kleur.

‘Wist je dat de kleur rood mensen activeert?’

de perfecte verf kiezen

3. Verras met ludieke eyecatchers

Om een echte WOW reactie uit te lokken moet je speels zijn. Je moet uit je eigen comfortzone durven stappen. Want hoe ontzettend gaaf is het om jezelf, je medewerkers en relaties te verrassen met iets ludieks? Iets wat ze nooit hadden verwacht.

Een gifgroene Mini Cooper of een ananas van twee bij twee midden in de entree. Het triggert iemands enthousiasme en interesse. Zo maak je iedereen nieuwsgierig naar de rest van je kantoor, en daarmee ook naar de rest van je bedrijf.

Het is belangrijk dat je gekozen eyecatcher in lijn is met je bedrijfsidentiteit. Past de eyecatcher bij wat je wilt uitstralen en de rest van je inrichting?

‘Een groene werkomgeving geeft rust en zorgt voor een betere focus.’

Eyecatcher in je interieur

4. Een plantje doet wonderen

Een paar kleine planten op kantoor doen al wonderen. Ze zuiveren de lucht, zorgen voor een huiselijk gevoel en verbeteren je focus. Ook geven ze rust, omdat mensen
de kleur groen linken aan natuur en geborgenheid. Maar dat is nog niet alles.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar het effect van planten in kantoren. De resultaten lieten zien dat deze groene rustgevers stress met 20% kunnen verminderen. Wat op de lange termijn zorgt voor minder ziekteverzuim. Daarnaast creëren planten een gezondere werkomgeving omdat ze lucht constant zuiveren.

Kortom, planten zorgen voor betere werkprestaties en maken je kantoor een stuk gezelliger. Met deze tips maak je je kantoor duurzamer.

Planten met egale bladeren zijn het meest geschikt voor op je kantoor. We hebben de beste kantoorplanten al voor je uitgezocht. Hier nog zo’n handig rijtje:

– Indonesische rubberboom
– Bonsai boom
– Aloë Vera plant
– Dracaena (drakenplant)
– Aglaonema

Kantoor planten tips
Kantoor planten

Een gezellig kantoor is een productief kantoor

Je weet nu waarom een gezellig en inspirerend kantoor belangrijk is. Wijzelf vonden het een ontzettend leuk proces om onze kantoorinrichting flink aan te pakken.

We staken de koppen bij elkaar en stelden samen de vraag: waar staan wij voor en hoe kunnen wij dit uitstralen?

Voor iedereen met een kantoor is dit erg waardevol. Je versterkt het teamgevoel op een leuke manier en het resultaat is een gezellig kantoor.

Een plek waar mensen graag zijn. Wat wil je nog meer? Succes en veel plezier met het inrichten van je kantoor!

Dit artikel is geschreven door Redactie

Gerelateerde berichten