Home Kantoor 3 kantoor design hacks die voor een hogere productiviteit zorgen

3 kantoor design hacks die voor een hogere productiviteit zorgen

Author

Date

Category

Wist je dat het design van kantoor een enorme impact op de productiviteit en performance van je team heeft. Een saai, suf en donker kantoor zonder ramen en met kale muren zal weinig inspireren en motiveren.

Een zonnig, ruimtelijk en kleurrijk kantoor daarentegen zal de productiviteit en positieve energie een enorme boost geven. In deze blog delen we 3 kantoor design hacks die voor een hogere productiviteit van jouw team zorgen.

Design hack 1 – Creëer een stille zone

De kantoortuin (een grote open kantoorruimte) is super populair. Het is natuurlijk erg gezellig om samen met al je collega’s in een grote ruimte te werken, daarnaast kun je de grote kantoorruimte optimaal benutten. Je bent niet gebonden aan hokjes en kleine ruimten.

Maar er is ook een keerzijde, het is namelijk bewezen dat een grote en open kantoorruimte een slechte invloed heeft op de productiviteit van je team. Een groot nadeel is dat je team geen ruimte heeft om zich echt te kunnen focussen op lastige taken. Uit onderzoek blijkt dat 53% van de ondervraagden het zelfs vervelend vindt. Een plek creëren waar medewerkers zich kunnen afzonderen boost de productiviteit.

Design hack 2 – Zorg voor voldoende zonlicht

Zonlicht maakt je gelukkig en hoe gelukkiger je medewerkers zijn hoe productiever ze zijn. Het is bewezen dat kantoorruimtes die slecht verlicht zijn (weinig daglicht) een negatieve impact hebben op de productiviteit. Voldoende daglicht heeft ontzettend veel voordelen, uit onderzoek blijkt zelfs dat je slaapritme erdoor verbetert. En een beter slaapritme kan zorgen voor een hogere productiviteit.  

Design je kantoor op een dusdanige manier dat er voldoende zonlicht binnen gelaten wordt. Als je voor een luxe design kiest, moet je dit artikel over de meest iconische designer stoelen lezen.

Design hack 3 – Kies voor duurzame materialen

Door de groeiende klimaatproblemen gaan we steeds bewuster leven. Het is de hoogste tijd om het te kiezen voor een duurzaam kantoor interieur. Je kunt op een aantal manieren kiezen voor duurzaamheid.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houtmaterialen te gebruiken in plaats van plastic. Of je kunt kiezen voor veel groen door een strakke moswand te plaatsen en veel planten in je kantoor te plaatsen. Door te kiezen voor groen komt er meer zuurstof in de ruimte.

In deze blog delen we de laatste interieur trends.

Recent posts

Zeven tips voor het kopen van een pelletkachel

Denk jij na over een pelletkachel? Dat is niet gek. Steeds meer mensen kiezen voor deze milieubewuste kachel. Toch is de zoektocht...

Haardhout en haardhout zijn niet hetzelfde

Ik hoor je denken: hout is toch gewoon hout? Vlammetje erbij en het brandt? Fout!

Maak je kantoor gezellig met deze vier tips

Een kantoor met kale muren en zielloze bureaus kan tegenwoordig echt niet meer. Tenminste, niet als je de creativiteit en productiviteit van...

5 onmisbare gadgets voor in huis

Gadgets voor in huis, iedereen houdt van simpel en snel. We zijn gek op spullen die ons leven een stukje makkelijker maken....

Dit zijn de voor- en nadelen van een warmtepomp

Warmte in je woonkamer door de lucht om ons heen. Dit is één van de duurzame manieren waarop een warmtepomp aan zijn...