• home
  • Eames
  • Het Meesterwerk van Charles en Ray Eames: La Chaise

Het Meesterwerk van Charles en Ray Eames: La Chaise

Eames la chaise

La Chaise, ontworpen door Charles en Ray Eames in 1948, is een iconische en sculpturale stoel, geïnspireerd door Gaston Lachaise’s ‘Floating Figure’. Bekend om zijn organische vorm en ongeëvenaard comfort, is La Chaise een tijdloos meesterwerk en een gewild verzamelobject voor designliefhebbers.

Dit zijn de belangrijkste feiten over La Chaise:

  • La Chaise ontworpen voor MoMA-wedstrijd in 1948
  • Geïnspireerd door Gaston Lachaise’s ‘Floating Figure’
  • Ergonomische vorm biedt uitstekend comfort
  • Gemaakt van hoogwaardige materialen
  • Tijdloos design en gewild verzamelobject

Iconisch ontwerp La Chaise:

Charles en Ray Eames ontwierpen in 1948 La Chaise, een sculpturale en iconische stoel, oorspronkelijk bedoeld voor de ‘Low-Cost Furniture Design’-wedstrijd van het Museum of Modern Art (MoMA). La Chaise, geïnspireerd door het beeld ‘Floating Figure’ van Gaston Lachaise, is een ware blikvanger in elke ruimte.

Vorm en Comfort

La Chaise is bekend om zijn opvallende, organische vorm en ongeëvenaard comfort. De golvende, ergonomische vorm van de stoel biedt uitstekende ondersteuning en een comfortabele zitervaring. La Chaise is geschikt om op verschillende manieren in te zitten of te loungen. Lees ook over de Eames Aluminum Group Chairs.

Materialen en Constructie

La Chaise is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals glasvezelversterkt polyester voor de zitschaal en verchroomd stalen buizen voor het onderstel. De stoel rust op een eikenhouten basis, wat zorgt voor stabiliteit en een warm contrast met de witte zitschaal. Ook interessant: het ontstaan van de Plastic Chair.

La chaise van Charles en Ray eames

Collectors Item

Hoewel La Chaise oorspronkelijk niet in productie werd genomen vanwege de hoge productiekosten, is de stoel sinds de jaren ’90 opnieuw uitgebracht en is het een gewild verzamelobject geworden voor designliefhebbers over de hele wereld.

La Chaise in moderne interieurs

La Chaise is een tijdloos stuk dat zich naadloos aanpast aan elk interieur, van klassiek tot hedendaags. Als een sculpturaal en functioneel kunstwerk kan het een indrukwekkende aanvulling zijn op elke woon- of kantoorruimte.

Ook een prachtig design: de Eames Lounge Chair & Ottoman

Tot slot

La Chaise, een iconische stoel ontworpen door Charles en Ray Eames, biedt een organische vorm en ongeëvenaard comfort, is gemaakt van hoogwaardige materialen en blijft een tijdloos meesterwerk voor designliefhebbers.

La Chaise van Charles en Ray Eames blijft een indrukwekkend ontwerp dat de tand des tijds heeft doorstaan. Als een perfecte mix van vorm en functie, is deze iconische stoel een waardevolle aanvulling op elke ruimte en blijft het harten van designliefhebbers over de hele wereld veroveren.

Bekijk hier alle producten van Eames.

Dit artikel is geschreven door Redactie

Gerelateerde berichten