• home
  • Eames
  • Eames Lounge Chair & Ottoman: Tijdloze Elegantie en Comfort

Eames Lounge Chair & Ottoman: Tijdloze Elegantie en Comfort

eames lounge chair

De Eames Lounge Chair & Ottoman (670), ontworpen in 1956, zijn iconische en luxueuze meubelstukken. Charles en Ray Eames combineerden modern design met traditionele elementen, resulterend in een tijdloze klassieker.

Met hoogwaardige materialen zoals gebogen multiplex, leer en aluminium, biedt de stoel optimaal comfort en een lange levensduur. Klanten kunnen hun meubelstuk personaliseren met verschillende houtsoorten en leersoorten.

Dit zijn de belangrijkste feiten over de Eames Lounge Chair & Ottoman (670):

  • Iconisch en luxueus meubelstuk uit 1956
  • Hoogwaardige materialen: multiplex, leer, aluminium
  • Personalisatie: houtsoorten, leersoorten, kleuren
  • Tijdloze klassieker geïnspireerd op Engelse clubfauteuil
  • Blijvende invloed op meubelontwerp

Introductie en ontwerp

De Eames Lounge Chair & Ottoman, ontworpen door Charles en Ray Eames in 1956, is een iconisch en luxueus meubelstuk. Het duo wilde een comfortabele, stijlvolle stoel creëren die modern design met traditionele elementen combineert. Deze tijdloze klassieker is geïnspireerd op de traditionele Engelse clubfauteuil en is synoniem geworden met comfort en verfijning.

Materialen en vakmanschap

De Eames Lounge Chair & Ottoman zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder gebogen multiplex, leer en aluminium. Het ontwerp benadrukt vakmanschap en kwaliteit, met een aandacht voor detail die een lange levensduur garandeert. De stoel is ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van het menselijk lichaam, wat zorgt voor optimaal comfort.

Ook interessant:

De Eames Plastic Chair, ontworpen door Charles en Ray Eames in 1950, is een baanbrekende stoel die wordt beschouwd als het eerste massaproductieontwerp van een plastic stoel met een gegoten zitschaal.

Variaties en personalisatie

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Eames Lounge Chair & Ottoman beschikbaar, waardoor klanten hun meubelstuk kunnen personaliseren. Varianten omvatten verschillende houtsoorten, zoals walnoot en palissander, en diverse leersoorten en kleuren. Hierdoor is het mogelijk om de perfecte combinatie te kiezen die past bij ieders persoonlijke smaak en interieur.

eames lounge chair en ottoman

Invloed en nalatenschap

De Eames Lounge Chair & Ottoman hebben een blijvende invloed gehad op meubelontwerp. Het duo heeft een tijdloze klassieker gecreëerd die de essentie van luxe en comfort belichaamt. Deze fauteuil is uitgegroeid tot een symbool van modern design en blijft wereldwijd geliefd bij zowel designliefhebbers als verzamelaars.

Bekijk hier een overzicht van alle Eames producten

Tot slot

Eames Lounge Chair & Ottoman: iconisch en luxueus, gemaakt van hoogwaardige materialen, biedt personalisatie en heeft een blijvende invloed op het meubelontwerp.

De Eames Lounge Chair & Ottoman belichamen luxe en comfort, terwijl ze de standaard zetten voor modern meubelontwerp. Hun blijvende invloed en nalatenschap zijn wereldwijd geliefd bij designliefhebbers en verzamelaars.

Dit artikel is geschreven door Redactie

Gerelateerde berichten