Overzicht van alle Eames producten

Overzicht van Eames producten

Charles en Ray Eames hebben een blijvende impact op design gemaakt met hun iconische stoelen, stijlvolle tafels, ergonomisch kantoormeubilair, modulaire opslagsystemen en speelse accessoires. Hun ontwerpen combineren functionaliteit, comfort en esthetiek en hebben een tijdloze aantrekkingskracht.

Dit zijn de belangrijkste punten uit dit blog: 

 • Iconische Eames-stoelen:
  • Plastic Chair, Fiberglass Chair, Lounge Chair & Ottoman, Aluminum Group Chairs, La Chaise, Molded Plywood Chair
 • Stijlvolle Eames-tafels:
  • Segmented Table, Coffee Table, Contract Table
 • Ergonomisch Eames-kantoormeubilair:
  • Soft Pad Chairs, Executive Chair
 • Modulaire Eames-opslagsystemen:
  • Storage Units (ESU), Desk Unit (EDU)
 • Speelse Eames-accessoires:
  • House Bird, Elephant, Hang-It-All

Iconische Eames stoelen

Charles en Ray Eames ontwierpen diverse stoelen, zoals de Eames Plastic Chair (1950) en de Eames Fiberglass Chair (1950). Deze baanbrekende stoelen combineerden comfort en stijl en zijn iconisch geworden. Andere bekende stoelontwerpen zijn de luxueuze Lounge Chair & Ottoman (1956), Aluminum Group Chairs (1958), La Chaise (1948) en de Eames Molded Plywood Chair (1946).

Tafels

Het Eames-duo ontwierp ook tafels die functionaliteit en elegantie combineerden. De Eames Segmented Table (1964), Eames Coffee Table (1949) en Eames Contract Table (1964) zijn enkele van hun creaties.

Ergonomische kantoormeubelen

Charles en Ray Eames ontwikkelden ook ergonomische kantoormeubelen, zoals de Eames Soft Pad Chairs (1969) en Eames Executive Chair (1959). Deze stijlvolle meubelstukken zorgen voor comfort op de werkvloer.

Modulaire opslagsystemen

Het Eames-duo ontwierp modulaire opslagsystemen zoals de Eames Storage Units (ESU) (1949) en Eames Desk Unit (EDU) (1949). Deze flexibele systemen zorgen voor een gestroomlijnde en georganiseerde ruimte.

Iconische accessoires

Charles en Ray Eames creëerden ook speelse en iconische accessoires zoals de Eames House Bird, Eames Elephant (1945) en Eames Hang-It-All (1953). Deze items voegen een vleugje persoonlijkheid en design toe aan elke ruimte.

Overzicht van de meeste producten

Dit is geen volledige lijst, maar het geeft je een idee van de producten die Charles en Ray Eames hebben ontworpen en die door Vitra worden geproduceerd.

ProductgroepModelOntwerpjaar
StoelenEames Plastic Chair1950
Eames Fiberglass Chair1950
Lounge Chair & Ottoman1956
Aluminum Group Chairs1958
La Chaise1948
Eames Molded Plywood Chair1946
TafelsEames Segmented Table1964
Eames Coffee Table1949
Eames Contract Table1964
KantoormeubilairEames Soft Pad Chairs1969
Eames Executive Chair1959
OpslagsystemenEames Storage Units (ESU)1949
Eames Desk Unit (EDU)1949
AccessoiresEames House Bird
Eames Elephant1945
Eames Hang-It-All1953

Tot slot

Charles en Ray Eames creëerden tijdloze, iconische meubels en accessoires, die functionaliteit, comfort en esthetiek combineren, inspirerend voor toekomstige generaties.

Het design-duo Charles en Ray Eames heeft de designwereld verrijkt met hun veelzijdige en innovatieve meubelstukken en accessoires. Hun tijdloze creaties blijven geliefd en inspireren nog steeds nieuwe generaties.

 

Dit artikel is geschreven door Redactie

Gerelateerde berichten