4 materialen voor milieuvriendelijke interieurs

Interieur van bamboe

In de afgelopen tien jaar hebben architectuur en interieurontwerp meer natuurlijke alternatieven omarmd. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat duurzaamheid een aantrekkelijke zet is voor zowel de planeet als de winst.

Consumenten willen duurzamer leven en materialen in hun huis die vriendelijker zijn voor het milieu. Architecten en interieurontwerpers moeten oplossingen zoeken die de uitstoot van kooldioxide met meer dan 30% kunnen verminderen en tegelijkertijd het water- en energieverbruik verminderen.

Hoewel er veel bedrijven nieuwe innovatieve milieuvriendelijke materialen ontwikkelen, zetten we vandaag 4 materialen op een rijtje voor een duurzaam interieur.

Een duurzaam interieur van bamboe

Bamboe wordt van oudsher gebruikt voor decoratie, maar maakt nu naam als alternatief bouwmateriaal en is ook razend populair in het interieur. Het gebruik van bamboe in het interieur kan op meerdere manieren.

Het veelzijdige materiaal wordt voor veel verschillende producten gebruikt zoals lampen, tafels maar ook bamboe kussenslopen en ander beddengoed zijn razend populair. Bamboe producten worden zowel in de tuin als in huis gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. De bamboe plant heeft vele voordelen t.o.v. bijvoorbeeld bomen. Bamboe is daarom de ideale vervanger voor producten van hout of plastic. Hier gaan we de komende jaren nog veel van zien!

Teruggewonnen hout

Teruggewonnen hout kan worden gebruikt voor vloeren, meubels, balken aan het plafond en nog veel meer. Het gebruik van teruggewonnen hout in interieurontwerp is een milieuvriendelijke manier om karakter aan elke kamer te geven. De kleurenpaletten van teruggewonnen hout zijn grenzeloos.

Het kan een tropische sfeer toevoegen aan een restaurant of een gevoel van comfort aan een zorginstelling. Teruggewonnen hout is een milieuvriendelijk alternatief voor het kappen van levende bomen voor bouwmaterialen. Je kunt erop vertrouwen dat jouw interieur niet schadelijk is voor het milieu. Op zoek naar houten outdoor meubels? Kijk op Mister Design!

 

Tegels gemaakt van kokos

Kokostegels zijn een natuurlijk alternatief voor vloeren, achterwanden, muren, etc. Dit product is gemaakt van teruggewonnen kokosnootschalen en vermindert afval, terwijl het tegelijkertijd een vleugje natuur in kantoren, restaurants, zorginstellingen en hotels brengt.

Kurk

Kurk is een veelzijdig materiaal dat overal in huis of in commerciële ruimtes kan worden gebruikt. Het toevoegen van een kurkplaat aan een kantoor muur kan duurzaamheid bieden, omdat het extractieproces voor kurk de boom waaruit het is gehaald niet schaadt en de schors waaruit het is gemaakt elke 9 jaar wordt aangevuld.

Het voegt ook gemak en bruikbaarheid toe aan de kamer. Bovendien biedt kurk een uitstekende isolatie voor zowel temperatuur- als akoestische controle. Dit kostenbesparende materiaal is ook gebruikt voor vloeren, omdat het kussenachtige oppervlak gemakkelijk gedurende lange tijd kan staan.

Dit artikel is geschreven door Redactie

Gerelateerde berichten