• home
  • Interieur
  • Welke kast krijgt een mooi plekje in jouw interieur?

Welke kast krijgt een mooi plekje in jouw interieur?

kast

De een stelt zijn mooiste servies er in tentoon, de ander is blij dat er deurtjes voor zijn of haar troep zit. Een kast kun je op verschillende manieren gebruiken.

Dit komt mede doordat er heel veel verschillende soorten kasten. Binnen deze soorten heb je dan ook nog de keuze uit diverse uitvoeringen. Een nieuwe kast kopen is dan ook niet niks. In dit artikel helpen we jou op weg en laten we je alvast nadenken over bepaalde zaken waar je mee te maken gaat krijgen. Zo ben jij goed voorbereid als je een nieuwe kast gaat kopen. 

Een nieuwe kast

Bepaal ten eerste waar je de kast voor wilt gebruiken. Wil je je boeken er in opbergen, je tv op plaatsen of je servies in bewaren? Dan heb je in elke situatie en andere soort kast nodig. Een opbergkast heeft vaak als kenmerk dat er deuren in zitten en weinig open vakken zijn.

Zo kun je veel spullen opbergen en zien gasten niet direct de troep die achter de deurtjes zit. Een buffetkast daarentegen biedt ook heel veel opbergruimte, maar bevat vaak wel een glazen bovenkant. De inhoud van de kast is dus goed zichtbaar. Hier moet je van te voren dus goed over nadenken.

Bedenk vervolgens binnen welke afmetingen je kast moet blijven. Meet de plek waar de kast komt te staan dan ook goed op. Het zou vervelend zijn als je een mooie kast hebt gekocht, maar hij blijkt niet in huis te passen. Dan zijn we aanbeland bij materiaal en kleur. Kasten zijn vaak verkrijgbaar in hout of metaal, uitgevoerd in verschillende kleuren. Bij een houten kast is de kleurkeuze redelijk beperkt.

Vaak kom je uit bij een natuurlijke houtkleur, bruin, zwart, of wit. Kies je echter voor een metalen kast, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is dus goed om hier ook rekening mee te houden bij het kiezen van een kast. Na het lezen van dit artikel zou je dus goed voorbereid moeten zijn om te beginnen met een nieuwe kast kopen

Kast kopen

Toch nog geen keuze kunnen maken? Ga dan eens langs bij de Bommel Meubelen. De deskundige interieuradviseurs helpen je graag bij het vinden van de perfecte kast. Met een ruim aanbod zit er altijd wel een kast tussen waar jij op slag verliefd op wordt. Welke kast je ook kiest, wij wensen je er alvast heel veel plezier van (en mee)!

 

Dit artikel is geschreven door Redactie

Gerelateerde berichten