Dit zijn de interieurtrends voor 2019

ronde tafel

Ieder jaar zijn we weer blij als we het lijstje met interieurtrends mogen samenstellen. We speuren magazines en blogs af om de nieuwste trends te ontdekken. Dit jaar hebben we een lijstje van de meest opvallende interieur trends samengesteld. Het gebruik van marmer was trend #1 in 2018, wat zal de #1 trend van 2019 worden?

Trend 1: Duurzame materialen

Dit is waarschijnlijk geen grote verrassing. Het is de hoogste tijd om je huis te verduurzamen, de overheid heeft bijvoorbeeld besloten dat alle woningen in 2050 gasloos moeten zijn.

Bekende interieurontwerpers, fabrikanten en grote ketens spelen in op deze trend door gebruik te maken van gerecyclede en natuurlijke materialen. Ontwerpers maken steeds meer gebruik van linnen, jute, rotan en duurzame kunststoffen.

Trend 2: Ronde vormen

Ronde meubelen mogen niet ontbreken in je interieur. Dit is geen nieuwe trend, ontwerpers maken al jaren gebruik van mooie ronde vormen om de rechte en strakke lijnen van een woonruimte te doorbreken.

Een voordeel van ronde meubelen is dat ze minder ruimte in beslag nemen.

Trend 3: Planten, planten, planten

Planten zijn een waardevolle toevoeging aan ieder interieur. Ongeacht het jaargetijde zorgen kamerplanten voor sfeer, kleur en gezelligheid. Het gebruik van grote planten is een van de interieurtrends in 2019. Vroeger was het populair om met heel veel kleine kamerplanten een urban jungle te creëren. Nu zien we dat interieurstylisten er juist voor kiezen om in aantal hoeken van de woonruimte grote en kleurrijke planten neerzetten.

planten als interieurtrend

Trend 4: Zachte velours

Fluweel, velours of velvet is een superzacht materiaal dat veel sfeer in een kamer brengt. Velvet is eigenlijk gewoon de Engelse benaming van fluweel; een stofsoort waarbij kleine lusjes worden geweven waardoor aan de bovenkant een zachte glanzende stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen. Velours is een gesneden variant van velvet waardoor het stofje minder glanzend oogt. Dit jaar zien we veel velours meubelen.

Trend 5: Spiced honey

Als je de trends in de gaten houdt, ben je de spiced honey trend vast tegengekomen. Volgens Flexa is Spiced Honey de kleur van het jaar. Spiced Honey is geïnspireerd op de rijke kleurvariatie van honing en heeft een warme ondertoon van amber. De kleur is vrolijk, speels en past in vrijwel elke interieur én kleurenpalet.

Trend 6: Ton sur ton

De kleur op kleur trend is zo oud als de weg naar Rome. Toch wordt dit door interieurontwerpers en de grote meubel huizen getipt als een belangrijke trend voor 2019. De ton sur ton trend houdt in dat je een kleur kiest en deze volledig doorvoert in je interieur. Je stemt je interieur af rondom één kleurgroep. In 2019 zijn dit populaire kleuren: spiced honey, donkerbruin, wijnrood, donkergroen, pasteltinten en beige tinten.

Dit artikel is geschreven door Redactie

Gerelateerde berichten